Menu

Dapatkan Pinjaman Perumahan Terbaik di Malaysia

Permohonan dalam talian kepada semua bank, maklumat terkini, semua secara percuma.

Maklumat Terkini: Kadar Pinjaman Asas (BLR) telah dikemaskinikan ke Kadar Asas (BR).

Perlukan gadai janji? Hubungi kami!
+603-2787 9181

{{ (homeLoans | filter:filterCondition).length }} pinjaman rumah untuk jumlah {{ currency }} {{ showamount }} untuk {{ years }} tahun, {{ loanTypeText }}, {{ lockInPeriodText }}

{{ errorMessage }}

{{ homeLoan.imageAlt }}
Bank
Kadar Faedah (% setahun)
Kadar Asas (Baru)
Bayaran Bulanan
Pinjaman Fleksi?
Tempoh Berkunci
Pohon

{{ homeLoan.getInterestRate }}%

(BR + {{ homeLoan.irRate }}%)
{{ homeLoan.baseRate }}% {{ homeLoan.getMonthlyRepayment }} {{ homeLoan.getFlexiLoan() }} {{ homeLoan.getLockInPeriod() }} Pohon
Dapatkan pinjaman ideal anda
1. Amaun pinjaman
{{ currency }}
2. Tempoh Pinjaman
tahun
3. Tunjuk saya
4. Tempoh Berkunci
Apakah berlaku seterusnya?
  1. Kemukakan pertanyaan anda dan dapat panggilan balik dalam 30 minit
  2. Dapatkan nasihat percuma daripada pakar gadai janji kami, bebas daripada kewajipan
  3. Dapatkan maklumat terkini mengenai permohonan anda melalui telefon atau SMS
Semua Permohonan adalah PERCUMA!
Kongsi laman ini dengan kawan anda!
Ulasan daripada pengguna iMoney

Excellent, it is useful, straight forward and very informative. Save me a lot of time. - Dahaman Ishak

Ada soalan tentang pinjaman perumahan? Tanya di kotak komen di bawah.

Bagaimana Pinjaman Rumah Di Malaysia Berfungsi?

Kadar faedah bagi pinjaman perumahan di Malaysia biasanya diambil sebagai peratusan di bawah Kadar Asas / Base Rate (BR). Sebagai contoh, jika BR semasa ialah 4.00% (Maklumat Terkini: Pada 2 Januari 2015, kadar pinjaman asas / base lending rate (BLR) telah dikemaskinikan ke kadar asas / base rate (BR) untuk mencerminkan perubahan baru-baru ini yang dibuat oleh Bank Negara Malaysia, dan kemudiannya oleh bank-bank utama tempatan), kadar faedah ke atas "BR + 0.45%" pinjaman akan menjadi 4.45%.

Dalam pinjaman rumah yang biasa di Malaysia, anda membuat bayaran bulanan bagi tempoh yang dipersetujui (iaitu tempoh pinjaman) sehingga anda telah membayar sepenuhnya kedua-dua pinjaman pokok dan juga faedahnya. Pada tahun-tahun awal pinjaman perumahan, majoriti pembayaran balik bulanan anda digunakan untuk membayar faedah ke atas pinjaman itu. Bagaimanapun, selepas beberapa tempoh, sebahagian besar bayaran balik anda akan diperuntukkan kepada penjelasan pinjaman pokok.

Cara Penggunaan Kalkulator Pinjaman Perumahan

iMoney telah mencipta satu kalkulator gadai janji untuk memudahkan pengiraan pembayaran bulanan untuk anda. Untuk menggunakan kalkulator pinjaman perumahan, anda hanya perlu memberikan harga rumah yang anda hendak meminjam dan untuk tempoh berapa lama di atas laman ini. Ia akan melakukan semua pengiraan dan menunjukkan anda pinjaman rumah yang terbaik.

Kadar Asas / Base Rate (BR)
Kadar Asas / Base Rate (BR):

BR di Malaysia merupakan kadar faedah rujukan yang digunakan oleh bank-bank untuk membuat keputusan tentang jumlah bayaran yang akan dikenakan untuk pelbagai produk yang ditawarkan oleh mereka. Di Malaysia, pinjaman rumah biasanya diberikan sebagai peratus di atas atau bawah BR. Ini bermakna, jika BR meningkat atau menurun dengan jumlah yang tertentu, kadar faedah yang dikenakan ke atas pinjaman dengan kadar boleh ubah juga akan meningkat atau menurun dengan jumlah yang sama.

Gadai Janji Islamik Lwn Konvensional

Bank yang dipaparkan di jadual perbandingan menawarkan pinjaman Islamik dan konvensional. Pinjaman Islamik adalah pinjaman yang memtahui Syariah. Kewangan Islamik bergantung pada perkongsian pemilikan aset dan dengan itu, risiko dan untung/rugi. Layari laman web kami khas untuk Pinjaman Perumahan Islamik.

Pembiayaan Semula

Anda juga boleh memilih untuk membiayai semula gadai janji sedia ada anda jika bank lain menawarkan kadar faedah yang lebih rendah. Layari laman web kami khas untuk Pembiayaan Semula Pinjaman Rumah.

DMCA.com Protection Status
Sebagaimana Dipaparkan Di