Kad Kredit Pemindahan Baki

Banding. Mohon. Dapat ganjaran.

Cari Kad Kredit Pemindahan Baki Di Malaysia | iMoney
header detail header detail

Kami menjumpai 3 kad kredit untuk anda!

Inilah kad yang paling popular untuk rujukan anda!

Nikmati pulangan tunai dan ganjaran eksklusif untuk perbelanjaan minimum RM300 dan sehingga 5x TreatsPoints untuk perbelanjaan hujung minggu.

Gaji Minimum Bulanan
RM 2,500
Yuran Tahunan
Percuma
Pulangan Tunai
RM50 sebulan

Nikmati apa sahaja yang anda mahukan dengan lebih tawaran, lebih ganjaran dan lebih kelebihan hanya dalam satu kad kredit.

Gaji Minimum Bulanan
RM 4,000
Yuran Tahunan
Percuma
Pulangan Tunai
-
Gaji Minimum Bulanan
RM 5,000
Yuran Tahunan
Percuma
Pulangan Tunai
-
Terakhir dikemaskini: Mei 28, 2024

Kategori Kad Kredit lain

Masih tidak pasti produk yang sesuai untuk anda?

Sila tinggalkan butiran dan khidmat pelanggan kami akan berhubung dengan anda!

Image Speak to a representative

Cara membuat permohonan dalam talian untuk kad kredit

Step 1 Image

Langkah 1

Gunakan Smart Search Kad Kredit kami untuk mencari senarai kad yang sesuai dengan keperluan anda! Pilih yang anda minati.

Step 2 Image

Langkah 2

Setelah anda mengisi maklumat anda, kami akan menghubungi anda untuk membantu anda memohon!

Soalan Lazim Kad Kredit Pemindahan Baki di Malaysia

Dari tahun 2005 hingga 2012, 5% kes muflis di Malaysia disebabkan oleh hutang kad kredit. Walaupun 5% bukan sebilangan besar, namun statistik ini pasti dapat diturunkan jika pengguna kad kredit dididik dengan pengetahuan untuk menguruskan kewangan mereka dengan baik. Pengguna kad kredit yang baik tahu bahawa kad kredit tidak semestinya menimbulkan hutang lapuk dan sebenarnya boleh mendatangkan manfaat. Walau bagaimanapun, pemegang kad kredit yang gagal bayar dan telah mengumpulkan sejumlah besar hutang kad kredit dapat menghela nafas lega untuk mengetahui bahawa ada langkah pencegahan untuk mengelakkan hutang mereka daripada meningkat. Langkah pencegahan yang ditawarkan oleh bank disebut Pemindahan Baki Kad Kredit.

 • Secara amnya, proses Pemindahan Baki Kad Kredit membolehkan penghutang kad kredit memindahkan hutang yang sedia ada pada kad kredit ke kad kredit bank lain. Bank yang baru akan menawarkan kadar faedah yang lebih rendah berbanding dengan bank asal penghutang. Adalah penting untuk diketahui bahawa kadar faedah rendah ini hanya berlaku untuk jangka waktu tertentu.

  Bank menggunakan kaedah Pemindahan Baki sebagai kelebihan untuk bersaing dengan bank lain. Pemindahan Baki boleh digunakan untuk menarik pelanggan bank lain. Penghutang boleh mendapat manfaat dalam persaingan seperti ini kerana mereka mendapat kebebasan memilih dari pelbagai Pindahan Baki Kad Kredit di Malaysia yang menawarkan kadar faedah rendah. Ini membantu mereka mengurangkan beban pembayaran caj faedah kad kredit dengan ketara.

 • Kad Kredit Pemindahan Baki adalah berbeza untuk setiap orang. Akan tetapi, terdapat beberapa petunjuk umum yang dapat membantu penghutang semasa memilih Kad Kredit Pemindahan Baki terbaiknya di Malaysia:

  1) Nilai Pemindahan

  Adalah penting untuk mengetahui keperluan bank sebelum penghutang memindahkan hutang kad kreditnya. Bank yang berbeza mempunyai terma dan syarat mereka tersendiri; beberapa bank memerlukan jumlah minimum untuk dipindahkan sementara beberapa bank memerlukan jumlah yang dipindahkan dilunaskan sepenuhnya dalam jangka masa tertentu.

  Penghutang hanya boleh meneruskan rancangan Pemindahan Baki Kad Kredit yang dipilih setelah memastikan bahawa terma dan syarat adalah pelengkap kepada keadaan kreditnya.

  2) Kadar Faedah dan Tempoh

  Ini mungkin merupakan salah satu aspek terpenting ketika memilih Kad Kredit Pemindahan Baki di Malaysia. Kaedah memilih Kad Kredit Pemindahan Baki di Malaysia adalah memilih kad dengan kadar faedah terendah. Oleh kerana sifat produk kewangan yang kompetitif, penghutang dapat menemui Kad Kredit Pemindahan Baki Faedah 0% di Malaysia (kadangkala dikenali sebagai 0 Kad Kredit Pemindahan Baki)!

  Walau bagaimanapun, kadar faedah yang rendah seperti ini biasanya disertakan dengan syarat tertentu dan kadarnya hanya berlaku untuk jangka waktu terhad. Kad Kredit Pemindahan Baki 0 ​​yang paling biasa adalah terhad kepada 6 atau 12 bulan. Maksudnya, penghutang dapat memindahkan hutang mereka ke Kad Kredit Pemindahan Baki 0 ​​dan jumlah yang dipindahkan tidak akan dikenakan faedah selama 6 hingga 12 bulan!

  3) Ciri-ciri Keseluruhan Kad Kredit

  Tergoda dengan kadar faedah Pindahan Baki yang rendah, penghutang biasanya mengabaikan keseluruhan ciri-ciri kad kredit. Selain kadar faedah rendah yang ditawarkan, seorang penghutang juga harus mempertimbangkan secara keseluruhan sifat kad kredit sebelum mendapatkan kad kredit barunya. Kad kredit dapat dimaksimumkan sepenuhnya apabila pengguna mempertimbangkan aspek lain seperti wang tunai, mata ganjaran dan pengecualian yuran tahunan.

  Adalah lebih selamat untuk mengatakan bahawa Pemindahan Baki Kad Kredit yang terbaik di Malaysia adalah rancangan yang sesuai dengan keperluan penghutang, berdasarkan tiga kualiti di atas.

 • Seorang penghutang harus mengetahui perkara-perkara berikut sebelum memindahkan baki mereka ke kad kredit yang berbeza.

  1) Had Kad Kredit

  Biasanya terdapat had yang boleh dipindahkan oleh penghutang ke kad kredit lain. Had ini bergantung pada had kredit kad kredit baru. Sebagai contoh; Seorang penghutang mempunyai hutang RM10,000 dalam Kad Kredit A dan had kredit dalam kad baru, Kad Kredit B, hanya RM8,000. Penghutang hanya boleh memindahkan maksimum RM8,000 dari Kad Kreditnya ke Kad Kredit B.

  2) Bayaran Pemprosesan

  Kad kredit tertentu membenarkan Pemindahan Baki tanpa dikenakan bayaran tetapi ada juga bank yang akan mengenakan yuran pemindahan atau yuran pemprosesan. Bayaran sedemikian biasanya merupakan peratusan dari jumlah yang dipindahkan. Bayarannya mungkin tidak terlalu besar, tetapi pastinya sesuatu yang perlu diberi perhatian untuk mengelakkan bayaran mengejutkan.

  3) Penutupan Akaun Lama

  Adalah salah tanggapan bahawa proses Pemindahan Baki secara automatik akan menutup akaun kad kredit lama. Ini tidak berlaku dan pemegang kad kredit perlu menyahaktifkan kad kredit lama secara manual sekiranya mereka tidak mahu menggunakannya lagi. Sebaiknya pemegang kad kredit menelefon bank mereka dan membatalkan kad kredit lama mereka untuk mengelakkan caj yang tidak perlu seperti caj GST dan caj yuran tahunan.

Dapatkan tips kewangan mingguan!

*Tips percuma. Batalkan langganan bila-bila masa.
image of two hands holding a package