Maxis logo
header detail header detail

Kami menjumpai 11 jalur lebar untuk anda!

30 Mbps
Quota Tiada Had
Sesuai untuk rumah teres satu tingkat atau studio
100 Mbps
Quota Tiada Had
Sesuai untuk rumah teres dua tingkat atau kondominium dengan 2 bilik tidur
300 Mbps
Quota Tiada Had
Sesuai untuk rumah separa-D, rumah teres dua tingkat atau kondominium dengan 3 bilik tidur
500 Mbps
Quota Tiada Had
Sesuai untuk rumah banglo, rumah separa-D, kondominium dengan 4 bilik tidur dan ke atas
800 Mbps
Quota Tiada Had
Sesuai untuk rumah banglo, rumah separa-D, kondominium dengan 4 bilik tidur dan ke atas
30 Mbps
Quota Tiada Had
Dicadangkan untuk pejabat dengan sehingga 10 pekerja
100 Mbps
Quota Tiada Had
Dicadangkan untuk pejabat dengan sehingga 20 pekerja
300 Mbps
Quota Tiada Had
Dicadangkan untuk pejabat dengan sehingga 40 pekerja WiFi Mesh Percuma
500 Mbps
Quota Tiada Had
Dicadangkan untuk pejabat dengan sehingga 60 pekerja WiFi Mesh Percuma
800 Mbps
Quota Tiada Had
Dicadangkan untuk pejabat dengan sehingga 80 pekerja WiFi Mesh Percuma
1 Gbps
Quota Tiada Had
Dicadangkan untuk pejabat dengan sehingga 100 pekerja
Terakhir dikemaskini: Sep 20, 2023

Soalan Lazim

  • Pelan Internet Fiber Rumah Maxis mempunyai kelajuan 30Mbps, 100Mbps, 300 Mbps, 500 Mbps dan super High Speed ​​800 Mbps. Bergantung pada apa yang anda lakukan dalam talian, anda pasti akan menemui pakej terbaik yang sesuai dengan tabiat dan bajet anda.

  • Dengan pelan internet Maxis Home Fibre, anda tidak perlu risau tentang yuran atau caj tambahan apabila menaik taraf atau mengurangkan pakej jalur lebar anda. Tidak seperti pembekal perkhidmatan internet (ISP) yang lain di Malaysia, tiada tempoh pembaharuan kontrak apabila anda memilih untuk menukar pakej Maxis anda.

  • Berpuas hati dengan perkhidmatan TV berbayar anda yang sedia ada dan tidak mahu bertukar, tetapi perlukan sambungan internet yang pantas? Internet Maxis Home Fibre merupakan ISP yang sesuai untuk anda. Anda tidak perlu melanggan perkhidmatan TV berbayar tambahan yang anda mungkin tidak akan gunakan. Pakej Internet Maxis Home Fibre menawarkan pelanggan pakej talian telefon rumah pada harga yang sangat berpatutan. Maka, jika anda selalu membuat panggilan menggunakan telefon rumah setiap bulan, anda seharusnya mempertimbangkan pakej internet Maxis Home Fibre ini.

  • Dengan kedua-dua infrastruktur HSBA (TM) serta NGBB syarikat ini sendiri, perkhidmatan Maxis sememangnya tersedia untuk anda. Walau bagaimanapun, jika anda tinggal di bangunan bertingkat tinggi, pelan jalur lebar akan bergantung kepada infrastruktur bangunan.

  • Jika anda adalah pelanggan Maxis One Plan, anda akan dapat menikmati data, panggilan dan SMS tanpa had pada langganan mudah alih anda. Selain itu, anda akan diberikan penghala percuma dengan Dongle sandaran 4G bernilai RM400. Penghala ini disertakan dengan kad SIM yang apabila internet gentian anda terganggu, penghala wayarles akan bertukar secara automatik kepada sambungan 3G/4G sebagai perkhidmatan sandaran internet sementara.

  • Maxis menjamin pelanggan mereka 80% daripada kelajuan pakej yang dilanggan dalam tempoh 30 hari pertama langganan. Jika kelajuan adalah di bawah jaminan mereka, pelanggan akan dapat menamatkan kontrak mereka tanpa membayar satu sen pun. Begitulah keyakinan mereka!

  • Anda boleh menyemak penggunaan anda melalui aplikasi MyMaxis. Anda juga boleh menyemak penggunaan data komputer anda dengan pergi ke tetapan > rangkaian & internet > penggunaan data.

Sudah mata rambang? Cubalah SmartSearch.

Dapatkan tips kewangan mingguan!

*Tips percuma. Batalkan langganan bila-bila masa.
image of two hands holding a package