• Tunda

  Sehingga 600km

 • Pinggiran Jalan

  Bantuan dan pembaikan di tepi jalan

 • No. Bengkel Panel

  -

Ingin memohon Insurans Kereta Insurans Kereta Allianz?

Klik butang disebelah untuk maklumat lanjut

Pengenalan Syarikat- Allianz

Allianz Malaysia Insurance Group adalah sebahagian dari Allianz Malaysia Berhad. Berpandukan pengetahuan insurans yang mendalam dan juga pelanggan di seluruh dunia, Allianz berkembang menjadi salah satu syarikat insurans kenderaan bermotor terbesar di Malaysia. Dengan 140,000 staf di lebih 70 buah negara, Allianz menyediakan salah satu liputan komprehensif dalam dunia insurans kereta di Malaysia. Memperbaharui Insurans Kereta Anda dengan Allianz Anda boleh menganggarkan premium insurans motor anda dan pohon online untuk memperbaharui polisi anda di iMoney. Lengkapkan borang permohonan kami, dan rakan kongsi insurans kami akan memperbaharukan polisi serta cukai jalan anda. Servis Bantuan Auto Allianz Global Assistance, dahulunya dikenali sebagai Mondial Assistance menyediakan servis kepada kesemua pemegang polisi insurans kereta komprehensif. Servis ini beroperasi di lebih 29 buah negara, merangkumi jaringan yang melebihi 400,000 pembekal servis.

Product Review by iMoney

Memperbaharui Insurans Kereta Anda dengan Allianz

Anda boleh menganggarkan premium insurans motor anda dan pohon online untuk memperbaharui polisi anda di iMoney. Hanya lengkapkan borang permohonan kami, dan rakan kongsi insurans kami akan memperbaharukan polisi serta cukai jalan anda dalam satu proses yang mudah.

Ciri-Ciri & Maklumat Produk

 • Bantuan talian tol percuma 24 jam di 1-800-88-6278 atau melalui talian tetap di +603 2264 0560
 • Mondial Assistance Malaysia akan membantu sebarang kerosakan, pembaikian atau penundaan sehingga 600km dari panel bengkel yang diluluskan.
 • Mondial Assistance Malaysia akan membantu dalam pengurusan kereta sewa (sehingga RM400.00) atau perkhidmatan teksi (sehingga RM60.00).
 • Mondial Assistance Malaysia akan membantu dalam pengurusan penginapan hotel (sehingga RM400.00).
 • Mondial Assistance Malaysia akan membantu sebarang kerosakan di Singapura dan Thailand berdasarkan panel bengkel di negara tersebut.
 • Mondial Assistance Malaysia akan membantu dalam pemindahan kecemasan ke hospital atau ke pusat perubatan terdekat (kos akan ditanggung oleh pemegang polisi).
 • Mondial Assistance Malaysia akan menghantar mesej kecemasan yang melibatkan kenderaan atau pemilik polisi kepada keluarga apabila dipinta.

Untuk lebih informasi:

Servis Bantuan Auto

Allianz Global Assistance, dahulunya dikenali sebagai Mondial Assistance menyediakan servis kepada kesemua pemegang polisi insurans kereta komprehensif. Servis ini beroperasi di lebih 29 buah negara, merangkumi jaringan yang melebihi 400,000 pembekal servis. Ia menyediakan bantuan kepada pelbagai produk insurans Allianz, sebagai contoh perjalanan, kesihatan dan bantuan bermotor.

Berpasangan dengan polisi komprehensif kereta adalah merupakan lanjutan yang digelar polisi Road Warrior dan Enhanced Road Warrior bertujuan untuk melindungi anda atau penumpang kereta anda.

Pengenalan Syarikat

Allianz Malaysia Insurance Group adalah sebahagian dari Allianz Malaysia Berhad. Allianz yang merupakan sebahagian dari Allianz Group dari Jerman telah berada di Malaysia sejak tahun 2001. Berpandukan pengetahuan insurans yang mendalam dan juga pelanggan di seluruh dunia, Allianz pantas berkembang menjadi salah satu syarikat insurans kenderaan bermotor terbesar di Malaysia. Dengan 140,000 staf di lebih 70 buah negara, Allianz menyediakan salah satu liputan komprehensif dalam dunia insurans kereta di Malaysia.