Time logo
header detail header detail

Kami menjumpai 6 jalur lebar untuk anda!

RM99.00/bulan
100 Mbps
Quota Tiada Had
Internet Tanpa Sempadan Untuk Setiap Hari Anda
RM139.00/bulan
500 Mbps
Quota Tiada Had
Penstriman dan permainan video dalam talian berprestasi tinggi
RM199.00/bulan
1 Gbps
Quota Tiada Had
Rancangan Powerhouse untuk Rumah Tangga Yang Sambungkan
RM379.00/bulan
2 Gbps
Quota Tiada Had
Internet Tahap Lanjutan untuk Penggiat Digital
100 Mbps
Quota Tiada Had
Kelajuan Muat Naik dan Muat Turun Simetri
300 Mbps
Quota Tiada Had
Stabil. Boleh Dipercayai. Cepat. Berbaloi.
Terakhir dikemaskini: Sep 20, 2023

Soalan Lazim

  • TIME menawarkan pelanggan kediaman kelajuan 100Mbps, 500Mbps dan 1Gbps, manakala pelanggan perniagaan boleh menikmati kelajuan bermula dari 10Mbps hingga 45Mbps.

  • Sebarang naik taraf atau pengurangan pakej langganan akan memperbaharui tempoh kontrak ke 24 bulan. Di samping itu, pelanggan yang mengurangkan pakej internet TIME Fibre Home Broadband semasa tempoh kontrak akan dikenakan bayaran penalti 1 bulan berdasarkan pakej langganan semasa.

  • Ini adalah pelan dengan harga yang paling berpatutan di pasaran sekarang. Maka, jika anda adalah pemain permainan video tegar atau minat menstrim dan memuat turun filem, tidak perlu lagi membandingkan pelan-pelan internet jalur lebar di Malaysia. Daftarlah untuk pelan TIME Fibre Broadband sekarang. TIME menggunakan teknologi gentian termaju yang menyediakan sambungan internet berkelajuan tinggi dan boleh dipercayai.

  • Perkhidmatan internet TIME Fibre Broadband hanya boleh didapati untuk bangunan-bangunan bertingkat tinggi di Lembah Klang, Pulau Pinang, Melaka dan Johor.

  • TIME kini menawarkan peralatan percuma pelanggan baharu serta rebat untuk pakej tertentu. Klik pada pakej di atas untuk mengetahui lebih lanjut!

  • Kerana 100% infrastruktur gentian optiknya, anda akan mendapat sambungan internet jalur lebar yang bukan sahaja boleh dipercayai tetapi juga konsisten.

  • Mula-mula, anda perlu mengetahui alamat setempat penghala anda. Secara lalai, ia mestilah 192.168.0.0. Walau bagaimanapun, ia mungkin berbeza bergantung pada penghala anda. Buka Menu Mula anda dan taip "CMD". Pilih Prompt Perintah dan taip "ipconfig" ke dalam medan. Tekan enter dan cari baris Default Gateway. Ini memberitahu anda alamat penghala anda.

    Buka pelayar web anda dan masukkan alamat ke dalam bar URL anda. Jika betul, maka anda akan diminta untuk nama pengguna dan kata laluan. Secara lalai, ia mestilah "admin" dan "admin", tetapi ini mungkin berbeza jika anda telah menukar tetapan sebelum ini. Manual pengguna penghala anda juga akan mengandungi nama pengguna dan kata laluan lalai untuk model penghala anda.

  • TIME Fiber menawarkan pelan jalur lebar rumah yang paling kompetitif di pasaran hari ini. Walau bagaimanapun, ia mempunyai liputan terhad dan mungkin tidak tersedia di kawasan anda.

Sudah mata rambang? Cubalah SmartSearch.

Dapatkan tips kewangan mingguan!

*Tips percuma. Batalkan langganan bila-bila masa.
image of two hands holding a package